Палац, побудований у формах класицизму, являє собою двоповерховий, на підвалах та стилобаті, призматичний об’єм з центральним гранчастим ризалітом-напівротондою на північному фасаді та бічним ризалітом – на західному. На рівні 1-го поверху південний фасад та південно-західний ріг палацу оперезує відкрита колонна галерея тосканського ордера (первісно – зимовий сад). Входи з заходу (головний) та зі сходу виділені портиками (східний – з тричетвертних колон великого іонічного ордера). На 1-му поверсі розміщені анфіладно сполучені парадні зали, на 2-му – житлові приміщення, у підвалах – кухня, господарські приміщення, льохи. Перекриття – дерев’яні, балкові, склепіння перекривають бібліотеку на 1-му поверсі і суцільно – приміщення підвалів. Стіни муровані з че-репашнику й потиньковані.

З урахуванням сприйняття з боку моря північний та східний фасади вирішені монументально, а південний та західний – більш камерно. Колонна галерея та портик головного входу надають споруді південного колориту, який підсилено балюстрадним парапетом над класицистичним з модильйонами карнизом. Виявленню виразності будівлі сприяють вишукані пластика та малюнок іонічної колонади східного портика, орнаментованого фриза, барельєфів-вставок тощо,

В інтер’єрах палацу домінує парадний декор приміщень 1-го поверху: орнаментально-сюжетні малювання плафонів на античну тематику, люстри з кришталю та бронзи, паркетні підлоги.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 187 – 188.