Монумент

Монумент

Фото Григорія Кушти 27 липня 2023 р. з сайту

Монумент 17 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Каплиця на честь перемоги під Хотином 1621 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

МОНУМЕНТ, XVII в. Расположен при въезде в село на трассе Львов-Киев. Построен в честь победы над турецкой армией под Хотином в 1621 г. Большой вклад в эту победу внесли казаки, руководимые П. Сагайдачным.

Возведен из кирпича в форме трехъярусного башни-столба, квадратного в плане, с арочными нишами. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 117].