1998 р. Жовківщина

c. Нова Кам’янка (Кам’янка Нова – Криве). (УГКЦ)

Церква Успення преподобного Теодосія Печерського.

1866 р. у село для новоствореної парафії перенесли розібрану стару дерев’яну церкву з Угнова, збудовану коло 1627 р. і зібрали на новому місці у 1867 р. У 1880 р. будівля відновлена. З 1961 по 1982 р. церква стояла зачиненою. По 1989 р. греко-католицька громада розпочала спорудження нової мурованої церкви за проектом архітектів І. Коваленка, Г. Калініна та І. Ковальчука, будова якої ще не завершена.

Розташована на невеликому піднесенні, в центрі села. Тризрубна одноверха будівля. Складається з квадратової в плані нави, до якої зі сходу прилягає вужчий гранчастий вівтар, а з заходу – теж вужчий прямокутний бабинець. При вівтарі добудовано зі сходу прямокутну захристію, а при бабинці з заходу – присінок. Стіни четверика надопасання нави з одним заломом завершені високим світловим восьмериком, вкритим низькою шоломовою банею, увінчаною світловим ліхтарем з маківкою. Вівтар, захристія, бабинець та присінок вкриті двосхилими причілковими дахами з острішками. їх гребені сягають верху четверика залому. Стара частина церкви оточена опасанням на дерев’яних колонах, перерваним в місці прилягання пригінку і захристії. Стіни церкви шальовані вертикально дошками і лиштвами, а восьмерика – оббиті цинкованою бляхою.

На південний захід від церкви розташована потужна мурована стінна дзвіниця з трьома арковими прорізами для дзвонів.