1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Нагірці (давніше Нагірці Великі).

Жовківський.

Церква Трьох Святителів. 1913.

Ерекційний акт новооснована парафія отримала у 1692 р. У документах візитації 1749 р. згадується дерев’яна церква Успення Пр. Богородиці. В 1750 р. (1755) на її місці збудовано нову дерев’яну тризрубну церкву, завершену над навою сліпим восьмериком, вкритим восьмибічним наметом з ліхтарем і маківкою, посвячену трьом святителям: Василеві Великому, Григорієві Богослову і Іванові Золотоустому. Перед 1903 р. до церкви добудовано до північної стіни вівтаря захристію. У 1913 р. звели нову муровану, хрещату в плані церкву, увінчану над восьмибічником нави цибулястою банею. Стара дерев’яна церква, яку хотіли зберегти як пам’ятку, згоріла у 1920 р. Під час другої світової війни нова частково пошкоджена у 1944 р. Відбудована по війні стояла зачиненою до 1972 р. У 1987 р. поруч звели нову дзвіницю.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 700 Крайове управління по охороні пам’яток архітектури у Кракові, опис 1, справа № 9.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 279.