Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Церква св.Миколи 1923 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 190].

с. Михайлевичі.

Самбірський.

Церква св. Миколи. 1930.

Найдавніші згадки походять з 1515 р. У інвентарі 1808 р. згадується невелика дерев’яна церква, «давно до упадку дуже близька». На її місці у 1813 р. була зведена нова дерев’яна, яку знищила пожежа у 1924 р. Теперішня мурована церква споруджена у 1928 – 1930 pp. старанням о. Иосифа Хо-тинецького за проектом Євгена Нагірного. 21 вересня 1935 р. її освятив перемиський єпископ Йосафат Коциловський. Споруда хрещата в плані, завершена над середхрестям дерев’яним восьмериком, увінчаним грушастою банею. Закритою з 1962 р. церквою опікувалися сільські жінки. З 1989 р. – УАПцерква.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1544.

«Український Бескид». – Перемишль – Львів, 1935, № 39.