Церква св.Іоана Хреститетля

Світлина І. Синкальського 1992 р.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 121.

Церква св.Іоана Хреститетля 1879 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 37; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 338].

Дерев’яна церква Собору св.Іоана Хрестителя 1879 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 116].

с. Мита.

Сколівський.

Церква Собору св. Івана Хрестителя. 1879.

Ерекційний акт парафіяльній церкві надав польський король Сиґізмунд III у 1613 р. Попередня дерев’яна будівля походила з середини першої половини XVIII ст. У 1879 р. на її місці збудували нову дерев’яну церкву бойківського типу з трьома багатозалом-ними верхами. Поруч з церквою – дерев’яна двоярусна дзвіниця. У 1962 – 1989 pp. церква стояла зачиненою.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, 83, 91.

Довідка на сайті