Церква св.Василя

Церква св.Василя

Каплиця св.Василя [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 154].

Дерев’яна церква св.Василя Великого 1938 р., майстер Степан Паньків [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 119].

с. Міжинець (Міженець).

Старосамбірський.

Церква св. Василя Великого. 1938.

Перша згадка про церкву походить з 1448 р. Пепередня дерев’яна церква була збудована у другій половині XVIII ст. Вона згоріла під час першої світової війни. У 1919 р. збудували тимчасову дерев’яну каплицю, а у 1938 р. її перебудував і розширив на церкву Степан Паньків. Це тризрубна будівля, завершена над навою четвериковою вежечкою з дзвонястим завершенням.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 417.

Довідка на сайті