Церква св.Василя

Церква св.Василя

Церква св.Василя 1874 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 7].

Дерев’яна церква св.Василя Великого 1887 р., майстер Григорій Герасимович [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 118].

с. Пархач (Межиріччя).

Сокальський.

Церква св. Василя Великого. 1887.

Перші згадки про церкву походять з 1564 – 1565 pp. У візитації 1749 р. описується невелика дерев’яна будівля. На її місці у 1886 розпочато, а у 1887 р. завершено будівництво нової дерев’яної церкви на мурованому фундаменті майстром Григорієм Герасимовичем з Безуєва. В 1972 – 1989 рр. стояла зачиненою і використовувалася на колгоспний склад.

«Батьківщина». – Львів, 1886, № 31.

«Діло». – Львів, 1887, № 1.