Південно-східний корпус збудовано в 1606 – 1610 рр. Нині це напівзруйнована прямокутна в плані одноповерхова будівля з підвалом, яка стоїть впритул до південно-східної наріжної башти оборонних мурів. Анфіладою розміщені чотири приміщення корпусу перекрито циліндричними склепіннями з цегли. Стіни споруди увінчані високим цегляним ренесансним аттиком, ззовні прикрашеним глухою аркатурою з неглибоких ніш з півциркульними перемичками та простими імпостами. Вікна і двері 1-го поверху та двері підвалу мали кам’яне рустоване обрамлення.

Наявність аттика обумовлювала конструкцію первісного даху корпусу зі схилами, спрямованими до середини. Атмосферні опади виводилися за межі подвір’я у східний оборонний рів. Згодом цей дах було замінено на звичайний чотирисхилий. Горище, яке при цьому утворилося, використовувалось для господарських потреб.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 206 – 207.