Церква Покрови

Церква Покрови

Загальний вигляд старої церкви [надала Ніна Галич].

Дерев’яна церква 1746 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 134].

Покровська церква 1746 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Церковь деревянная, Покровская, 6-го класса; построена в 1746 г. При ней погребен бывший помещик Иосиф Товбич. [Похилевич Л.И. Сказания о населённых местностях Киевской губернии. – К.: тип.КПЛ, 1864 г.].

Триверха дерев’яна церква Покрови 1746 р. Окрема дзвіниця на 4 стовпах, обшитих шалівкою, на кам’яному фундаменті (знищена до 1941 р.). Церква знищена в 1980 р.

З 1998 р. будується нова церква Покрови (УПЦ КП) на новому місці, біля дороги на с.Велика Вовнянка [Примітки Н.Галич, 2005 р.].