Вітраж сходової клітки

Вул. І.Огієнка, 5

Псевдовітраж, репрезентативний

Прозоре скло, травлення. D 100 см

Вітраж знаходиться в люнеті вікна і розділений віконною тягою на дві частини, композиція яких дзеркально симетрична. У центрі під кутом 45° – гербовий щит. На щитах (кожної з частин) зображені: крилатий шолом Меркурія – символ торгівлі, сова – символ мудрості, якір – символ надії, крилате колесо – символ циклічності. Контури герба обрамлені широкою матовою смугою, яка на чотирьох кутах завивається у вигляді сувою. Під гербовим щитом бере початок декор, що складається зі стебел і листків аканта. Описуючи серцевидну форму, стебла проростають з обох боків щита і розвиваються у вишуканий орнамент.

Примітка. Вітражі декорують два поверхи споруди (збереглися лише в люнетах). Витонченістю і характером рисунка композиції вітражів подібні до відповідних засклень сходової клітки будинку № 34 на вул. М.Лемика і, очевидно, виконані однією фірмою.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 212.