Церква св.Бориса і Гліба

Церква св.Бориса і Гліба 1843 р. (муров.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 205].

Церква 1874 р. (дерев.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 339].

с. Лучичі (Лучиці).

Сокальський.

Церква св. Бориса і Гліба. 1842.

Найдавніші згадки про церкву походять з 1578 р. Попередня дерев’яна тризрубна церква св. Романа і Давида, знищена у 1834 p., була збудована у XVIII ст. коштом дідича Еразма Коморовського. На її місці виставили дерев’яну каплицю. У 1842 р. коштом ктиторів Михайла і Франциски Коморовських розпочато будівництво нової мурованої церкви, завершене у 1846 р. Споруда однонавова з трансептом, увінчана в місці сходження двосхилих дахів невеликим ліхтарем з маківкою. Чільний фасад підкреслює чотириколонний портик. Пошкоджена під час першої світової війни, відновлена за проектом Якова Рудницького у 1930 р. По другій світовій війні весь час чинна.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 726 Колекція карт і планів, опис 1, справа № 1275.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 563.