2009 р. У Харківській області відновлені пам’ятні знаки на могилах земляків - князів…

Світлана Лігостаєва

2009 р. У Харківській області відновлені пам’ятні знаки на могилах земляків - князів Святополк-Мирських

Дата: 07.09.2009

У Люботині поблизу Харкова відбулася церемонія відкриття відновлених пам’ятних знаків на могилах відомих земляків, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Йдеться про видатного російського воєначальника, губернатора Харківської області, учасника кавказьких походів, Кримської та російсько-турецької воєн 1877-1878 -го років Дмитра Святополк-Мирського (1825-1899) та його сина, російського державного діяча, міністра внутрішніх справ Російської імперії Петра Святополк-Мирського (1857-1914).

У церемонії взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, депутати обласної та місцевої рад, представники громадськості і духівництва. Як сказав С. Чернов на мітингу, що відбувся поблизу могил після урочистого богослужіння, сьогоднішня подія приурочена до дня міста Люботина, який, у свою чергу, заснований на згадку про звільнення міста від німецько-фашистських загарбників.

У роду Святополк-Мирських, говорить С. Чернов, були видні державні діячі, військові і вчені, а сімейною рисою, як свідчать документальні джерела, завжди залишалися відданість справі і служіння батьківщині.