2011 р. Київрада дозволила розробити проект землеустрою щодо будівництва поблизу Софії…

2011 р. Київрада дозволила розробити проект землеустрою щодо будівництва поблизу Софії Київської

Київрада дозволила приватному акціонерному товариству Л-Капітал розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Золотоворітській, 11 у Шевченківському районі столиці для будівництва та експлуатації готельно-житлово-офісного комплексу із вбудованими об’єктами торговельного і соціально-побутового призначення і паркінгом.

Як сказано у повідомленні, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні Київради. Його підтримали 64 зі 106 зареєстрованих у залі депутатів.

У рішенні йдеться про земельну ділянку орієнтовною площею 0,07 га, термін оренди – 5 років.

На минулій сесії проект рішення не був підтриманий депутатським корпусом і сьогодні розглядався повторно. Як і на минулому засіданні, сьогодні голова Комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець просив не підтримувати проект.

«Лише три місяці тому сама Київрада заборонила будь-які будівництва навколо Софії, і ось сьогодні вона проігнорувала своє ж рішення. Це подвійні стандарти, коли, з одного боку, для ЗМІ виголошуються заяви про нібито спроби боротися із скандальними забудовами в історичному центрі, а з іншого боку, слухняна депутатська більшість голосує за рішення, які прямо суперечать позиції ЮНЕСКО і офіційній позиції нашої держави», – заявив Бригинець.

За його словами, будівництво, про яке йдеться, вестиметься у кількох сотнях метрів від стін Софії Київської.

«Я завжди заявляв про те, що рішення про мораторій Київради на будівництво в охоронній зоні Софії Київської є формальним. Хоча про нього чиновники і депутати заявляли, як про велике досягнення, воно не припинило будівництво на вул. Гончара. Тепер Київрада ще й прийняла рішення, яке дозволяє будівництво на вул. Золотоворітській, 11”, – заявив депутат журналістам.