2008 р. У центрі Києва відкриють музей Шолом-Алейхема

Дата: 07.11.2008

Головне управління культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації має намір відкрити музей письменника Шолом-Алейхема по вулиці Великій Васильківській (Червоноармійській), 5-А в березні 2009 року.

Музей Шолом-Алейхема буде відділом Музею історії Києва, в його експозиції будуть представлені експонати з фондів цього музею. Він розміститься в приміщенні площею 220,8 кв. метрів, закріпленим за Музеєм історії Києва.

Як повідомлялось, святкування 150-річчя з дня народження Шолом-Алейхема намічене на 2009 рік.

У травні 2007 року Ющенко доручив Кабміну розробити заходи щодо святкування 150-річчя з дня народження Шолом-Алейхема в 2009 році, а обласним, Київській і Севастопольській держадміністраціям – упорядкувати об’єкти, пов’язані з життям і творчістю Шолом-Алейхема, відновити відповідні експозиції в музеях і бібліотеках.

Джерело: “Музейний простір України”