2009 р. Заява Громадянської ініціативи “Збережи старий Київ”

Дата: 11.03.2009

Документ дослівно. Заява Громадянської ініціативи “Збережи старий Київ” з приводу руйнування будинку за адресою вул. Велика Васильківська, 37 у Києві

Сьогодні, 11 березня, було завезено техніку для руйнування будинку за адресою вул. Велика Васильківська, 37.

Руйнування відбувається попри той факт, що будинок перебуває на розгляді для повторного внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Окрім того, в будинку знаходиться квартира Ірини Заложенкової, доля якої досі не вирішена судом. Таким чином забудовник порушує не тільки законодавство про охорону культурної спадщини, але і право власності.

Окрім того, ігнорується припис суду та окремий припис Головного управління охорони культурної спадщини КМДА про заборону будь-яких дій, що можуть призвести до руйнування цього будинку.

Минулого місяця представник забудовника, член ради директорів Української будівельної асоціації пан Володимир Горащенко заявляв, що у своїх діях вони керуються тільки законом. Попри це наразі вони порушують усі можливі приписи адміністрації і рішення суду в намаганні знести будинки в історичній частині міста.

“Збережи старий Київ” звертається до журналістів та усіх небайдужих не допустити грубого порушення закону, котре зараз відбувається у самому центрі міста та стати на захист нашої історичної спадщини.