2008 р. “Київенерго” просять відмовитися від офісу на користь православної громади

Дата: 15.05.2008

Будівлю по вул. Овручська, 7, в якій розташована філія акціонерної енергопостачальної компанії (АЕК) “Київенерго”, може бути передано у власність громаді УПЦ парафії храму на честь преподобного Феодора Освяченого в тому випадку, якщо компанія добровільно не звільнить приміщення відповідно до рішення Київради № 1989 від 22 серпня 2007 року. Про це 13 травня заявив депутат Київради Олексій Омельяненко на прес-конференції, що проходила в прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ.

Як передає кореспондент ЛІГИБізнесІнформ, О. Омельяненко наголосив, що його дивує позиція керівництва “Київенерго”, яке намагається “будь-якими шляхами від цього питання відхреститися і сказати, що їх ця проблема не цікавить”. “Я думаю, що така компанія, як “Київенерго”, яка має мільярдні річні обороти, в змозі знайти місце і переселити цих 15 – 20 чоловік (загальна кількість працівників філії, – ред.) для того, щоб дати можливість розвиватися громаді храму в цьому місці”, – сказав депутат.

“Ми зараз ініціюємо рішення суду з приводу того, що вони (“Київенерго”, – ред.) повинні в примусовому порядку звільнити приміщення. Після рішення суду, якщо вони його не виконають, ми матимемо право згідно із законом звернутися до правоохоронних органів для того, щоб вони сприяли виконанню рішення суду щодо звільнення цього приміщення»,- підкреслив О. Омельяненко, додавши при цьому, що якщо і після цього компанія не звільнить приміщення, парафія за підтримки Київради звернеться в органи прокуратури з проханням про порушення кримінальної справи відносно посадових осіб “Київенерго”.

Будівля по вул. Овручська, 7 загальною площею 559 квадратних метрів перебуває в комунальній власності Києва. Раніше в ній розташовувався причт Храму Феодора Освяченого, зведеного в 1874 році і зруйнованого в 1936 році. Київрада 22 серпня 2007 року, розглянувши звернення парафії на честь преподобного Феодора освяченого, ухвалила рішення про передачу будівлі в безкоштовне користування цій громаді.

Джерело: РІСУ