Ігор Свистун

Житловий будинок, 1952 р.

(apхіт.).

Вул. Кудрявська, 2.

На наріжній ділянці утвореній на перехресті вул. Кудрявської та Несторівського пров. Відіграє значну роль у периметральній забудові невеликої площі. Збудований за проектом арх. М. Холостенка. Чотириповерховий, цегляний двосекцінний, з дво- і трикімнатними квартирами. Два розгорнутих під тупим кутом один до одного прямокутних крила композиційне об’єднано зрізаним наріжжям, що на рівні третього – четвертого поверхів фланкується напівкруглими еркерами та увінчується щипцем у стилі українського бароко. Площину наріжжя розчленовано глибокими лоджіями. Рослинний ліпний орнамент слухового вікна та спіральні колонки лоджій підсилюють виразність фасаду, вирішеного у сірій лицьовій цеглі. Бічні крила мають площинні фасади і фактично позбавлені декору. Є характерним прикладом повоєнної забудови, а також використання мотивів української архітектури.