Загорівська вул.

Вулиця Багговутівська починається в тупику над урочищем Реп’яхів Яр і простягається до перетину з вул. Половецькою (Лук’янівка).

Рішенням Київської міської ради від 9 лютого 2023 р. вул. Багговутівську перейменовано на вул. Загорівську

Мала назви:

Баггорувівська – від 1885 р.;

Дев’ятого січня – від сер. 1920-х рр.;

Січнева – від 1944 р.;

Будьонного – від 1974 р.;

Багговутівська – від 1991 р.;

Загорівська – від 2023 р.

Прокуратура в судовому порядку вимагає привести в належний стан напівзруйновану садибу Леонтія Багговута в Києві (30.10.2023 р.)

“Прокуратура в судовому порядку вимагає від суб’єкта господарювання привести до належного стану щойно виявлений об’єкт культурної спадщини «Будинок житловий» (кін. ХІХ ст.), що знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Багговутівська, 16. Вказаний будинок занесений до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини міста Києва (вид – архітектура та містобудування)”, – зауважують правоохоронці.