Церква воздвиження св. Хреста та св. Норберта

Діюча греко-католицька церква (станом на 08.09.2021 р.) Історичний вистрій практично весь втрачено. Вцілів тільки іконостас, який збергіався в музеї Яна Матейка (його автора). В інтер'єрі церкви були меморіальні дошки настоятелю Степану Лаврисевичу (зображення не збереглося) та українському писменнику Богдану Лепкому (збереглося дуже невиразне зображення). Вони були розбиті під час переобладанння церкви на костел в 1950-х рр. Не вціліли і бічні олтарі (зокрема, з іконою Богородиці) кисті Осипа Куриласа. Настоятель церкви при ремонті знайшов в ущільненні вікон церковні хоругви. В церкві знаходиться іконостас, який зробив для каплиці св. Дороти Юрій Новосельський. З історчиного вистрою збергіся старовинний хрест.

Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 333.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".