Театр Визволителя генерала Сан-Мартіна, раніше Театр Рівера Індарте

Театр Визволителя генерала Сан-Мартіна, раніше Театр Рівера Індарте (Vélez Sársfield 365, X5000JJD Córdoba, Аргентина). Театр Рівера Індарте, в даний час відомий як Teatro Libertador General San Martín, n. 1 – головний театр аргентинського міста Кордоба і виділяється концертним залом, оперою та балетом. Він розташований на проспекті Велес-Сарсфілд, між Дуарте-Кіросом та бульваром Сан-Хуан, в даний час вважається одним з найкращих акустичних театрів країни. Поточна площа майданчика, де знаходиться цей театр, становить 3640 м², а крита – 11 700 м². Він має місткість 1077 місць. В даний час цей сайт є штаб-квартирою постійних колективів музики, пісні і танцю провінції Кордова.

11-15.07.1923 р. тут відбулися концерти української капели О. Кошиця (Української республіканської капели УНР, висланої С. Петлюрою), що подорожувала Америкою вже як комерційний проект Макса Рабінова. дати концертів:

11.07.1923

12.07.1923

14.07.1923

15.07.1923

15.07.1923

Джерела:

Пересунько Тіна. Світовий тріумф «Щедрика» – 100 років культурної дипломатії України (збірник архівних документів). Київ. Видавництво «АртЕк», 2018. 200 с.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця»