Церква св.Кузьми і Дем’яна

Загальний вигляд церквища. Світлина І. Синкальського 1992 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 702.

Церква св.Кузьми і Дем’яна 1885 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 240; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 339].

с. Корчів (Корчівка).

Сокальський.

Церква св. Кузьми і Дем’яна. 1884.

Попередня дерев’яна церква походила з XVIII ст. і була збудована коштом дідича села Кєлемянського. У 1884 р. замість неї майстром Симеоном Козаком вибудувано коштом збірок нову, теж дерев’яну тризрубну церкву, увінчану на восьмерику нави банею. Перед 1904 р. – розписана, в середині нави по правій стороні – «Навернення Костянтина», зліва – «Хрещення Русі». У 1946 р. церква згоріла. В 1989 р. на її місці встановлено хрест.

«Діло». – Львів, 1881, № 32; 1885, № 52.

Brykowski R. Drewniana architektura cerkiewna na koronnych ziemiach Rzeczypospolitej. – Warszawa, 1995. S. 115.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 702.