[Перед 1983 р.] Загальний вигляд з позиції С4

Климківка

Успення Пречистої Богородиці 1985

На світлинах не церква, а костел, поставлений з церковного матеріялу. В Климківці була гарна мурована церква з п’ятьма банями, збудована 1914 року, Тому що околицю мають залляти (мабуть у 1990 році), коли гідроелектричний проект буде готовий, польський уряд доручив римо-католицьким властям перевезти церкву на вищеположений ґрунт. Церкву розібрано. З церковної цегли та іншого матеріялу поставлено костел. Світлину цього костела можете порівняти до світлини і рисунку оригінальної церкви.

Знищення унікального стилю церкви викликало гострі протести та критику як в польській, так і в інтернаціональній пресі. Таким чином, польський парох, який займався «перевозом», дістав заслужену догану. Слід сподіватися, що вся ця подія допоможе захисникам культурних і архітектурних пам’яток у їхній праці в майбутньому. Перевезено й іконостас, який частинно розібрано і поставлено в костелі. Багато ікон пропало.

Джерело: Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 64.