Могили вояків УНР, Гарнізонний цвинтар

На Гарнізонному цвинтарі Катовіце-Муховець по вул. Meteorologów 133, 40-526 Katowice, Польща знаходяться поховання козаків Армії УНР: Степана Гарника солдата армії УНР, учасника III сілезького повстання (1902–1921), Карпа Грицюка – солдата армії УНР, учасника III сілезького повстання (1921) (пом.1981), Андрія Кравчука – солдата армії УНР, учасника III сілезького повстання (пом. 1981), Максима Яківчука – солдата армії УНР, учасника III сілезького повстання (1921) (пом. 1923), Олекси Максим’юка – солдата армії УНР, учасника III сілезького повстання (пом. 1933), Івана Малейчука (пом. 1928), Леонтія Чабана – солдата армії УНР (помер 3.5.1917.).

На Гарнізонному цвинтарі в Катовицях похований капітан польського військового флоту Роберт Ошек. Він приймав участь в війні з більшовиками, спочатку як командир канонерки „Pancerny I”, а з 17 серпня 1920 р. як командир монітору „Mozyrz” Пінської військової флотилії, яка базувалася в Києві.

Mogila Roberta Oszeka, Katowice, zdjęcie 2014
Мошила Роберта Осека на гарнізонному цвинтарі в Катовицях, 2014 р.