Гарнізонний костел, українська греко-католицька парафія Успіння Пресвятої Богородиці

Гарнізонний костел, українська греко-католицька парафія Успіння Пресвятої Богородиці, м.Катовіце, вул. Skłodowskiej-Curie 20. Українська парафія наразі функціонує в каплиці св. Йосипа. Парафія функціонує з 1958 r., митрикальні книги ведуться з 1958 р. спільно з парафією Краків, а від 2003 р. власні. Отець Шимон Янковський (Szymon Jankowski OSA) – настоятель (з 2003 р.) – доїїжає до Кракова. Попередні настоятелі: ks. mitrat Mychajło Feciuch (1994-2003 r.), ks. Nestor Dziubak (1993-1994 r.), ks. Mirosław Michajliszyn (1986-1993), ks. Andrzej Czornyj – wikariusz (1984-1986), ks. Bogdan Pipka – wikariusz (1981-1984), ks. Michał Borys – wikariusz (1978-1981), ks. Stanisław Mucha – wikariusz (1978), ks. Julian Gbur – wikariusz (1970-1973), ks. mitrat Mikołaj Deńko (1958-1985). Kapłani pochodzący z parafii: ks. Piotr Gaborczak.

Наразі парафія налічує близько 40 родин, проте у великі свята і в неділі збирається 100-500 людей.

Підготував І. Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".