2009 р. Партизанський “Лісоград” з’явиться на Чернігівщині

Наталія Потапчук, Укрінформ

Дата: 21.06.2009

На Чернігівщині розпочалася робота зі створення музейно-меморіального комплексу партизанської слави “Лісоград”. Перше засідання відповідної робочої групи відбулося в облдержадміністрації за участі керівника апарату – заступника голови ОДА Володимира Приходька.

У “Лісограді” буде відтворено справжню партизанську стоянку із землянками та іншими супутніми спорудами. Збудують її в лісі неподалік села Єліне Щорського району, на місці, де в роки Великої Вітчизняної війни дислокувався обласний партизанський загін. За словами В. Приходька, землянки будуватимуть двох типів. Одні – для розміщення музейних експонатів, інші – для проживання людей.

Особливістю “Лісограду” буде надання відвідувачам можливості пожити в цих земляних спорудах, поїсти з солдатського казанка, відчути дух партизанщини, яким ніби дихає ця місцевість. Споруджувати “Лісоград” обласна влада планує коштом обласного і районних бюджетів, а також бізнесових структур, які погодяться на розбудову туристичної інфраструктури в партизанському лісі.

Відкриття музейного комплексу, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, має бути приурочене до 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Джерело: “Високий Вал”