1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Ясінка Масьова (Ясениця).

Турківський.

Церква св. Параскеви. 1810.

Найдавніші згадки про церкву походять з 1510 р. Привілей парафія отримала у 1660 р. від польського короля Яна Казимира. Візитатор у 1766 р. застав у селі дерев’яну тризрубну триверху церкву, два верхи якої мали три заломи, а один – два. У 1810 р. (за іншими даними – 1825 р.) на її місці збудована існуюча дерев’яна тризрубна триверха церква бойківського типу, увінчана восьмериковими верхами з одним заломом (над навою – двома) вкритими восьмибічними наметами. Ремонтована у 1875 р. У 1901 р. відновлена і помальована, як свідчить напис на поруччях хорів: «Василь Чайка маляр з Головска 1901 помаловал цілую церков сціні і олтарі». З 1974 по 1989 р. стояла замкненою.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 57.

Сулик Р. Перлини дерев’яної архітектури Бойківщини (з альбомів М.Драгана) – Львів, 1995. С. 35.