Паспортна інформація

Городище

Пам’ятка археології

VI-IV ст. до н.е.

Закарпатська обл., Іршавський район, смт. Іршава, на південний захід від села.

Загальний опис:

Городище розташоване на південно-західній околиці селища Іршава на підвищенні висотою 130 м. На вершині розташований майданчик, який обнесено ровом і валом. Площа – 380×210 м.

На городищі в різний час виявлено уламки кераміки та залізні вироби (ножі, наконечники стріл, списів). На підставі знахідок городище можна віднести до ранньозалізного віку і датувати VI-IV ст. до н.е.

Городище виявлено в кінці XIX ст. археологом-аматором Тивадаром Лигоцьким. У 1954 р. воно було обстежено працівником Закарпатського краєзнавчого музею П.П. Совою.

На городищі зібрано залізні вироби, уламки кераміки, які зберігаються у фондах Закарпатського краєзнавчого музею.

Облікова інформація:

Взято під охорону згідно Рішення виконавчого комітету Закарпатської обласної Ради депутатів трудящих № 12 від 16 січня 1970 р.

Охоронний № : 59

Основна бібліографія, архівні дані:

Lehoczky T. Adatok hazánk archeológijához különös bekinte tfel Beregmegyére és környékére.- T. II.- Munkács, 1912.