2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Рисунок Ю. Дубика. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 27.

Шмитків. Церква Покрови пр. богородиці

Дерев’яна церква на підмурівку, збудована 1755 року коштом дідича Томи Поляновського. Являла собою тризрубну одноверху будівлю галицького типу. Високий восьмерик над навою вінчала шоломова баня з ліхтарем і маківкою. Прямокутні зруби бабинця й вівтаря покривали двосхилі причілкові дахи з острішками. Оперізувало споруду широке піддашшя, оперте на потужні східчасті випусти вінців зрубів. При північній стіні вівтаря піддашшя переривалося добудованою пізніше захристією. У 1946 році українських мешканців села виселили, а церкву закрили. Вона залишалася зачиненою і після їхнього повернення в 1951 році. Завалилася в 1987 році.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 28.