Церква св.Іллі

Церква св.Іллі

Церква св.Іллі перетворена з уніатської на православну 23.08.1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 11]. Церква св.Іллі збудована у 1748 р. – дерев’яна триверха, на кам’яному фундаменті. У 1838 р. переіменована на церкву св.Кузьми і Дем’яна. В 1853 р. прибудовано 2 бічних приділи. В 1870 р. прибудована дерев’яна дзвіниця. Іконостас 5-ярусний. Шанована ікона божої матері [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 289].

Дерев’яна церква св.Кузьми і Дем'яна 1748, 1870 рр. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 74].