Церква Різдва богородиці

Церква будується (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 152].

Дерев’яна церква Різдва богородиці 1924 р., архітектор Станіслав Маєрський [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 119].

с. Грушатичі.

Старосамбірський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1924.

Вже у 1511 р. тут існувала церква. Попередня дерев’яна будівля була зведена у 1697 р. (за іншими даними у 1694 p.). Вона згоріла під час першої світової війни у 1914 р. У 1924 р. завершилося будівництво нової дерев’яної тризрубної одноверхої церкви за проектом архітекта Станіслава Маєрського з Перемишля. Вінчає її на низькому восьмерику нави з одним заломом шоломова баня з ліхтарем і маківкою. З 1958 по 1989 р. стояла замкненою.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1540.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 414.