Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Фото Анни Жуковської (опубліковано 10.12.2020 р.)

Церква св.Миколи перетворена з уніатської на православну 28.07.1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 8]. Нова споруда 1845 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 534]. Деревяна церква св.Миколи була – розібрана і продана після 1845 р. Нова церква збудована у 1836 – 1845 рр. – кам’яна п’ятиверха. Вона збудована за наказом начальства воєнних поселень на честь імператора Миколи 1. Іконостас 3-ярусний. Шанована старовинна ікона св.Миколи перенесена із старої церкви [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 305 – 307].