Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Церква св.Георгія [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 54].

Дерев’яна церква св.Юрій 1809 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 119].

с. Городисько.

Старосамбірський.

Церква св. Юрія. 1809.

Існують згадки 1446 – 1447 р. про монастир в селі Підгородище (тепер невідоме) побіч сіл Городисько, Губичі та Передільниця. В монастирській церкві були поховані члени родини Бибельських. Існуюча в селі дерев’яна безверха церква, збудована у 1809 р. (за іншими даними – у 1838). Рівноширокі і рівновисокі бабинець і нава вкриті високим спільним двосхилим дахом з ліхтарем і маківкою над навою. Дещо нижчий і вужчий зруб вівтаря вкритий нижчим двосхилим дахом. Церкву оточує піддашшя. Ремонтована у 1904 та 1989 pp.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 135 – 136.

Довідка на сайті