2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото 1991 р. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 29.

Фото те саме, що у книзі Слободяна, тільки у дзеркальному відбитті.

Дроздовичі. Церква Різдва пр. богородиці

Дерев’яна дводільна безверха церква, зведена в 1816 році. Належала до групи будівель латинізованого типу, які на українських землях запровадив будівельний департамент уряду Австро-Угорської імперії. Складалася з прямокутної нави й вужчого прямокутного бабинця з двома так само прямокутними ризницями обабіч. Наву покривав двосхилий причілковий дах, а вівтар – трнсхилий, з нижчим гребенем. Гребінь даху нави вінчала восьмерикова вежка з маківкою. Шальовані вертикально дошками й лиштвами стіни були стягнені лисицями й завершені великим профільованим ґзимсом. Підвалини прикривав невеличкий дашок. Згоріла 11 липня 1992 року.