2007 р. Під церквою облаштують світлицю

Олена Дзік

Дата: 21.06.2007

Монахи дрогобицього монастиря василіан у Львівській області розкопують підвали під церквою святих Петра і Павла. У них планують розмістити світлицю для паломників, священиків і мирян.

– Уже чотири місяці копаємо, – розповідає 33-річний ігумен о. Яків Яремчук. – Шість робітників працюють постійно, крім неділі та свят. Щодня вивозимо цілу вантажівку глини. Уже зробили три кімнати, укріпили стіни залізними балками. Поглибили арку, розмурували нішу. Зараз розкопуємо під святилищем.

У світлиці вміщатиметься понад 100 осіб.

– У храм ходять 600 дрогобицьких родин, приїжджають паломники зі Львова та Івано-Франківська. Місця для прийому дуже мало, – продовжує отець Яків. – Тому на свята організовуватимемо зустрічі в новій трапезній. Подаватимемо чай, каву, перші й другі страви. Ще не знаємо, чи буде це платно.

Приміщення старе, з 1828 року. Колись там була дерев’яна церква, знайшли уламки дерев’яних підпор. Зараз фотографуємо – видамо листівки.

Усі роботи монахи роблять самі. До міських архітекторів не зверталися. У стінах хочуть вибити два вікна, на стелі почеплять світильники. Торік повністю облаштували подвір’я церкви, поставили 12 лавок, сім ліхтарів, зробили гранітний фонтан.

Джерело: “Газета по-українськи”