2011 р. У Дрогобичі відреставрували погруддя Адама Міцкевича

У Дрогобичі завершено реставрацію погруддя польського поета Адама Міцкевича. Оновлення погруддя здійснено за ініціативою Дрогобицького відділення Товариства польської культури Львівщини.

Вже довгий час ніхто не приділяв увагу цьому меморіальному місцю. А це ж – центр Дрогобича, де часто бувають гості, яких нерідко дивувало, що пам’ятник видатному поетові – у такому стані.

Нарешті погруддя відновлено, за що дрогобичани вдячні польській громаді. Добре було б, якби хтось взявся й за інші пам’ятники, бо у влади до цього руки не доходять. Насамперед, про допомогу волає пам’ятник визначному письменникові минулого століття Василеві Стефанику, який свого часу вчився в Дрогобицькій гімназії. Ремонту та відновлення потребує постамент, та й саму скульптуру давно вже пора почистити й помити.

Нагадаємо, що погруддя Адама Міцкевича розташоване на вул. Т.Шевченка – неподалік від філологічного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка. На старих поштових листівках збереглося зображення первісного пам’ятника поетові, спорудженого в 1894 році. Там він височіє на повен зріст. Однак пізніше хтось пошкодив скульптуру. У 1949 році на постаменті встановлено погруддя класика світової літератури.

«Західна інформаційна корпорація»