2009 р. Клан Балоги-Петьовки зазіхає ще на три історичні пам’ятки на Закарпатті?

Дата: 13.02.2009

“Народна Самооборона” починає нове розслідування про зловживання клану Балоги-Петьовки на Закарпатті по розробленій вже схемі через передачу у комунальну власність, а потім шляхом передачі в оренду з подальшим привласненням історичних пам’яток України, які розташовані на Закарпатті на базі озера “Синевир”, Музею лісу і сплаву, “Палацу графа “Шенборна”. Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі “Народної самооборони”.

23 травня 2008р. на розгляд XVIII сесії Закарпатської облради V скликання було винесене проект рішення “Про внесення змін до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”. Було прийнято рішення про те, що на базі озера та Музею лісу і сплаву утворюються два комунальні підприємства – КП “Синевир” і КП “Музей лісу і сплаву на Чорній ріці”.

У повідомленні наголошується, що депутатські фракції більшості, основу якої становлять представники “Нашої України” (сьогодні “Єдиного Центру”), Партії регіонів, об’єднання “Батьківщина” (відламок БЮТу) вирішили “комуналізувати” пам’ятку архітектури національного значення “Палац графа Шенборна” в Мукачівському районі.

Рішенням облради Палац Шенборна, який, як і весь санаторний комплекс, знаходиться на балансі ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України “Укрпрофоздоровниця”, засновником якого є Федерація профспілок України і Фонд соціального страхування України, передано в комунальну власність сільської ради смт. Чинадієво Мукачівського району.