Батог с

Батог с

Ріка Бог біля села Батог. Фото з ФБ групи «Ukraina Incognita» (опубліковано 18.03.2019 р.)

Село знаходилось біля Ладижина, на березі р.Бог; знищене під час влаштування воєнних поселень [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 329]. За іншими даними, так звалась частина с.Четвертинівка, яка знаходилась безпосередньо на березі Бога [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 345 – 346].

Церква згадана [Krzyżanowski S. Skorowidz miejscowości byłego województwa Bracławskiego. – Kraków: 1869, s. 10]. Церква св.Миколи існувала до 1840-х рр. – розібрана і продана за наказом начальства воєнних поселень [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 345 – 346].

В 1905 р. як окреме поселення не зафіксоване [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г.].

Довідка у Вікіпедії про битву під Батогом у 1652 р.: