Церква Різдва богородиці

Дерев’яна церква Різдва богородиці 1937 р., архітектор Л.Левинський [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 117].

с. Борове.

Сокальський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1937.

Новозаснована дочірна церква була збудована за проектом архітекта Льва Левинського у 1937 р. Дерев’яна, хрещата, одноверха. Бокові рамена вкриті двосхилими дахами, гребені дахів вівтаря і бабинця увінчані ліхтарями. Нава завершена восьмериком, накритим банею з маківкою. Навколо бабинця – аркове опасання, яке переходить в піддашшя навколо церкви. В 1961 – 1989 рр. – зачинена.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1542.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 80.