2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Рисунок О. Бойко. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 41.

Кривка. Церква Непорочного зачаття пр. богородиці

Дерев’яна церква, збудована в 1901 році на місці давнішої. Будівничий -ймовірно, той самий майстер Олекса Марків з Велдіжа, що звів храм у Лютовиськах за проектом архітекта Василя Нагірного. Будівля була тризрубною, одноверхою в неоукраїнському стилі, з прямокутними бабинцем, ширшою навою й гранчастим вівтарем. Наву завершувала наметова баня з ліхтарем і маківкою, поставлена на світловий восьмерик. Дахи бабинця (причілковий двосхилий з острішком) і вівтаря (п’ятисхилий) на гребенях вінчали великі восьмибічні ліхтарі з маківками. Зруйнована по Другій світовій війні після виселення мешканців і ліквідації села, що потрапило в прикордонну зону.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 325.

Він же. Церкви Турківського району. – С. 91.