2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото зі збірки Національного музею у Львові. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 39.

Дидьова. Церква Успення пр. богородиці

Дерев’яна безверха церква, збудована в 1860 році замість старої, що згоріла 30 березня 1859 року. 300 золотих пожертви на будівництво склав австрійський імператор Фердінанд І. Велика заслуга у зведенні храму також провізора Михайла Федаша. Будівля була латинізованого типу. Складалася з трьох прямокутних зрубів, об’єднаних спільним піддашшям, спертим на профільовані випусти вінців зрубів. Вищу наву покривав двосхилий дах, а нижчі бабинець і вівтар – трисхилі. Гребені дахів вінчали маківки з кутими хрестами. Церковну територію, що включала церкву й муровану стінну дзвіницю, огороджував тин. Знищена 1946 року.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 323.

Він же. Церкви Турківського району. – С. 57.