1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Блищиводи.

Жовківський.

Церква Покрови Пр. Богородиці. 1910.

Вперше згадується у документах 1570 р. Попередня дерев’яна тризрубна одноверха церква була збудована у 1699 p., як свідчив напис на стіні вівтаря. У 1792 р. під неї підвели нові підвалини і стендари. У 1898 – 1899 pp. церкву ґрунтовно перебудували добудовою просторого бабинця. У 1910 p., як свідчить різьблений напис на надпоріжнику південних дверей в наву: «Року Еожіа 1910 червня дня 1», зведено нову дерев’яну трибанну церкву галицького типу (можливо, за проектом В. Нагірного). З 1961 до 1989 р. стояла зачиненою. У 1991 р. греко-католицька громада провела ремонт будівлі.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 159 Галицька фінансова прокуратура, опис 9, справа № 401, 557.

Archiwum Przemyski. Archiwum Biskupstwa grecko-katolickego Przemyskiego, sygnatura № 322, strona № 43, 44.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 200.