2007 р. На Львівщині відновлять пам’ятник Герою Радянського Союзу

Дата: 07.08.2007

До 800-річного ювілею міста Бібрка, який відзначатимуть у 2011 році, заплановано відновити пам’ятник Герою Радянського Союзу Миколі Бенешу.

Як поінформував кореспондент ZAXID.NET, до ювілею також заплановано відкриття міського музею, будівництво пам’ятника І.Франку та У.Кравченко (Ю.Шнайдер), виготовлення стели “Будівничим Бібрки”, встановлення пам’ятного знаку князю Михайлу Боброку-Волинському; організація художньої виставки “Живописна Бібрка”.

Довiдка ZAXID.NET

Микола Бенеш (1923-1944) з березня 1943 р. на Центральному фронті був командиром мінометного взводу. За успішне форсування Дніпра Указом Президії Верховної Ради СРСР 16 жовтня 1943 р йому присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Загинув на Львівщині в боях за Бібрку у липні 1944 р. На могилі героя в м. Бібрка Львівської області було встановлено пам’ятник.