2009 р. На Тернопільщині виставили на почитання сплюндрований в радянські часи хрест

Дата: 15.10.2009

На Тернопільщині у Бережанах у храмі Пратулинських мучеників виставили на почитання хрест з купола, який був сплюндрований в радянські часи. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії Української Греко-Католицької Церкви, старовинний кований хрест зняли з купола у зв’язку з реставраційними роботами у храмі.

У 40-их роках минулого століття, коли монастирський комплекс перейшов у власність Бережанської колонії, на хресті були обрізані рамена і перетворено його на шпиль.

“Сила хреста – непереможна, він долає смерть. Наш Спаситель використав хрест, аби нас спасти. І споглядаючи це колись зневажене, а нині віддане на почитання знаряддя Божого спасіння, кожен матиме змогу осягнути неосяжну глибину Божої любові”, – сказав під час виставлення у храмі реліквії адміністратор парафії отець Михайло БУГАЙ.

Довідка УНІАН. Храм ордену отців Бернардинів був збудований у Бережанах у 1630 році. З 1998 році церква діє як парафія УГКЦ на території Бережанської колонії. Парох храму отець Михайло Бугай є водночас капеланом колонії та опікується неповнолітніми дітьми, що вчинили злочин.

Джерело: УНІАН-Релігії