Балки с

Гайманова Могила

Гайманова Могила

Розмір зображення: 765:800 піксел

Бідзіля В.І. Унікальні твори античного мистецтва: розкопки Гайманової Могили. – Вісник АН УРСР, 1969 р., № 8, с. 53 – 57.

Бідзіля В.І. Скарби Гайманової Могили. – Наука і суспільство, 1970 р., № 3, с. 33 – 36.

Бідзіля В.І. Дослідження Гайманової Могили. – Археологія, 1971 р., т. 1, с. 44 – 56.

Бідзіля В.І., Мозолевський Б.М. Розкопки Гайманової Могили в 1969 р. – “Археологічні дослідження на Україні в 1969 р.”, К., 1972 р., т. 4, с. 118 – 122.

Яковенко Э.В., Бидзиля В.И. Гравированные костяные пластины из “Гаймановой Могилы”. – “Проблемы античной истории и культуры”, Ереван, 1979 г., т. 2, с. 457 – 464.

Вкладені елементи

Русяєва М.В. Багатофігурні композиції на чаші з куграну Гайманова Могила. – «Музейні читання», К., 1999 р., с. 49 – 55.
Чаша (+)
Ваза
Ваза (+)
Черпак 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Срібло. Діаметр отвору 3.1 см, висота 8.3 см. 	Гайманова Могила в с.Балки Запорізької обл. Розкопки В.І.Бідзілі, 1969…
Черпак
Кілік 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Срібло. Висота 6 см. 	Гайманова Могила в с.Балки Запорізької обл. Розкопки В.І.Бідзілі, 1969 – 1970 рр. 	Музей…
Кілік
Кілік та черпак (?) 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Висота кіліка 8 см, доввжина черпака 26 см. 	Гайманова Могила. Розкопки 1969 – 1970 рр. 	Музей…
Кілік та черпак (?)
Пластини із зображенням двох грифонів 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 5.5: 5.3 см. 	Гайманова Могила в с.Балки Запорізької обл. Розкопки…
Бляшки із зображенням двох грифонів
Бляшки 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Золото. У верхньому ряду – бляшки у формі голови Діоніса, 4.1: 3.8 см; у середньому ряду – пальмети 4.1: 3.3 см; у…
Бляшки (+)
Прикраси одягу 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Золото. 	(a) 	Розміром 7.5: 6.5 мм. 	Гайманова Могила в с.Балки Запорізької обл. Розкопки В.І.Бідзілі, 1969 –…
Прикраси одягу
Ритони з Гайманової могили Запорізької обл. IV ст. до н. е. Срібло, золота оковка. Довжина 44,7, ширина 27,5 см. Київський музей історичних…
Ритони