1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Багновате (тепер Багнувате).

Турківський.

Церква Вознесения Господнього. 1929.

Вперше згадується в ерекційному акті польського короля Сіґізмунда Августа 1569 p. Попередня триверха дерев’яна церква бойківського типу була збудована у 1721 р. і занепала в кінці 1930-х рр. У 1927 р. поруч з нею розпочалося спорудження нової дерев’яної церкви. Проекти виконали Євстахій Косонога з Самбора (1927 р.) та Євген Нагірний зі Львова. Будівництво церкви за проектом Є. Нагірного завершене у 1929 р.

Це хрещата, п’ятиверха будівля з гранчастими раменами, завершена високими восьмериками, вкритими наметовими банями, увінчаними ліхтарями з маківками. Оточує церкву піддашшя. В 1961 – 1989 рр. церква стояла зачиненою. Знищена під час воєнних дій у 1944 р. центральна баня відновлена у перші повоєнні роки.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1647.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 726 Колекція карт і планів, опис 1, справа № 1218, 1270.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 86 – 87.