1985 р. Паспортна інформація

Стоянка кам’яного віку

Пам’ятка археології

Розміщення:

Миколаївська обл., Доманівський район, Прибузька сільрада, с. Анетівка на південно-західній околиці села на правому березі р. Бакшала.

Загальний опис:

Стоянка розташована на крутому березі р. Бакшали на рівній площадці другої надзаплавної тераси на південно-західній околиці села.

Кремінний матеріал зустрічається на площі 300×200 м. На поверхні стоянки знайдені обламки пластин, нуклеуси, відщепи.

Потужність культурного шару 0,1-0,2 м.

Історична довідка:

Стоянка була виявлена і досліджувалась палеолітичним загоном Причорноморської експедиції ІА. АН УРСР у 1976 р.

Безліч кремневого матеріалу і кістки тварин дають змогу віднести стоянку до пізнього палеоліту. Зібрана на стоянці колекція зберігається у фондах ІА АН УРСР (на 1985 р).

Облікова інформація:

Взято на охорону згідно Рішення Миколаївської обласної Ради депутатів трудящих № 257 від 2 липня 1971 р.

Охоронний № : 310

Звіт Причорноморської експедиції ІА АН УРСР за 1976 р. / Архів ІА АН УРСР.