^Волинська область

Володимир-Волинський м

Розмір зображення: 750:499 піксел

Відповідно до подання виконавчого комітету Волинської обласної Ради народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (17.10.1988, № 6717-ХІ): Об’єднати Володимир-Волинську міську і Володимир-Волинську районну Ради народних депутатів Волинської області в одну Володимир-Волинську міську Раду народних депутатів. Володимир-Волинський район передати в підпорядкування Володимир-Волинській міській Раді.

Державний історико-культурний заповідник “Стародавній Володимир” [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

На Украине ремонтники нашли в школе тысячелетний клад (3 сентября 2012)

Вкладені елементи

Вал міста, резиденція єпископа і собор. Фото: АВЧ (av4), опубліковано 2009-06-23 19:59 community.livejournal.com 	Замок 13 – 18 ст. (вул.Ковельська)…
Городище (+)
Костел 1752 р. (вул.Ковельська, 21) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 15]…
Костел св.Іоакима і Анни (+)
Костел єзуїтів, дзвіниця та мури 1766 р. (вул.Ковельська) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.:…
Костел післання апостолів (+)
Церква св.Василя (руїни)
Василівська церква 14 – 15 ст. (вул.Папаніна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Церква св.Василя (ротонда) (+)
Миколаївська церква 1780 р. (вул.Комсомольська, 24) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав,…
Церква св.Миколи (+)
Церква св.Михаїла (ротонда)
Церква св.Михаїла (ротонда) (+)
2009 р. Резиденція і собор. Вигляд з позиції С1А1
Успенський собор 1156 р. (вул.Погранична, 37) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Собор Успіння (+)
Комплекс Успенського собору 12 – 17 ст. (вул.кнзязя Всеволода, 1) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Єпископська резиденція (+)
Одним із яскравих місцевих зразків української одигітрії є богоматір ікони з Володимира-Волинського (початок XVII ст.). Красиве, моложаве обличчя її…
Богородиця Одигітрія. Ікона поч. 17 ст. (+)
Меморіальний комплекс “Жертвам фашизму” (на місці концтабору військовополонених “Офлаг-365”) – пам’ятка історії (1967 рік) [Постанова Кабінету…
Меморіальний комплекс жертвам фашизму (+)
2008 р. Володимир-Волинський відзначає 110-річчя Олександра Цинкаловського