1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

Розмір зображення: 800:494 піксел

Нанова. Церква св. арх. Михайла, 17 ст. Занепала на поч. XX ст. Світлина 1900-х pp. зі збірки Національного музею у Львові № 1621. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 714.

с. Нанова.

Тепер не існує.

Церква св. арх. Михайла. 1913.

Попередня дерев’яна тризрубна церква, увінчана наметовим верхом з одним заломом над навою і емпорою над бабинцем була збудована, за твердженням дослідника Михайла Драґана, у XVII ст. (шематизми подають 1750 і 1754 pp.). Вона мала привілей від польського короля Яна III Собєського. У 1913 р. на її місці зведена нова дерев’яна, хрещата в плані з укороченими боковими раменами будівля, увінчана над середхрестям світловим восьмериком, вкритим наметовою банею. По другій світовій війні село і церква, які попали в приграничну смугу, ліквідовані.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 75.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 714.