Церква св.Михаїла (нова)

Розмір зображення: 800:503 піксел

Нанова. Церква св. арх. Михайла, 1913 р. Зруйнована по другій світовій війні. Світлина Я. Захарясевича 1913 р. зі збірки Національного музею у Львові № 1622. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 715.

Нанова. Церква св. арх. Михайла.

Дерев’яна церква неоукраїнського типу, зведена в 1913 році. Це був хрещатий у плані храм з укороченими прямокутними бічними раменами, прямокутним бабинцем і гранчастим вівтарем. При вівтарі з обох боків містилися прямокутні ризниці, а до бабинця із заходу прилягав відкритий ґанок. Наву вінчала наметова баня на світловому восьмерику, завершена ажуровим ліхтарем з маківкою. Бічні рамена покривали трисхилі дахи, а бабинець і вівтар – двосхилі з маківками на гребенях. Східний край даху вівтаря переходив у п’ятисхилий дах. Оперізувало церкву вузеньке піддашшя. Розібрана 1951 року під час ліквідації прикордонного села.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 714.